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8 BEST Spanish Food Tapas

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Hello to everyone!! 

Hola a tod@s!!!!!

What do Spanish people eat?

When thinking about Spanish food tapas, we want to go to the first bar and take a “tapa” that we like so much.
 
In this post we will talk about the typical Spanish food tapas that we can find on the table of any house. In another entry, we will give you some “tips” to ask in the most Spanish way: One beer, please! || ¡Una caña, por favor!  
 
As many people know, Spanish food tapas has a world-class gastronomic recognition. But what do the Spaniards eat when they come home? At what time do they eat? Are they meals which are as elaborate as people think?
 
Keep reading and find out. 
 

¿Qué comen los españoles?

Es pensar en la comida española, y nos entran ganas de irnos al primer bar y tomarnos esa tapa-caña que tanto nos gusta.

En esta entrada os vamos a hablar de la comida típica española que podemos encontrar en la mesa de cualquier casa. En otra entrada, os daremos algunas “consejos” para pedir de la forma más española que hay: ¡Una caña, por favor!

Como mucha gente sabe, la comida española tiene un reconocimiento gastronómico a nivel mundial. Pero, ¿qué comen los españoles cuando llegan a casa?, ¿a qué hora comen?, ¿Es una comida tan elaborada como la gente piensa?.

Seguid leyendo y no os lo perdáis.

Best Spanish Food Tapas

1. La Paella Valenciana

We can find different types of Valencian paella. For example, shellfish or fish, chicken, rabbit, snails, etc… The star ingredients are garlic, tomato, olive oil, salt, ñora (is a type of pepper from the area of Valencia, Alicante, Murcia and Catalonia) and saffron. Please do not forget the rice “Bomba”. By the way, you should know that this rice is a different rice to the one that the Asians use.

Podemos encontrar diferentes tipos de paella valenciana, de marisco o pescado, pollo, conejo, caracoles, etc… Los ingredientes estrella son el ajo, el tomate, el aceite, la sal, la ñora (es un tipo de pimiento de la zona de Valencia, Alicante, Murcia y Cataluña) y el azafrán, sin olvidarnos del arroz “bomba”. Por cierto, tenéis que saber que es un arroz diferente al que utilizan los asiáticos.

>> Paella Valenciana Recipe

Paella Recipe

2. El Cocido Madrileño

What is cocido madrileño?
 
It is a soup made with different types of meat (chicken, sausages, veal), vegetables and chickpeas. The soup is served with “fideos”, which is a type of pasta. And on the second course, we take the meat, the chickpeas and the vegetables. It is one of the most tasty dishes of the Spanish gastronomy, available to all.  Best time to have it is in winter. 
 

¿Qué es el cocido madrileño o valenciano?

Es un tipo de sopa hecha con diferentes tipos de carne (pollo, embutidos, ternera), verdura, garbanzos. La sopa se sirve con fideos, que es un tipo de pasta. Y de segundo plato, tomamos la carne, los garbanzos y la verdura.  Es uno de los platos de la gastronomía española más sabroso, al alcance de todos y calentito. Es el plato estrella de muchas familias en los fríos inviernos.

>> Cocido Madrileño Recipe

Spanish Food in Melbourne

3. Gazpacho Andaluz

It’s a cold soup from different parts of Spain. The most popular area where it is made is the southern part of Spain. What ingredients are used?
 
In this cold soup, we find tomatoes, peppers, garlic, olive oil, cucumber and onion. Once you have all the ingredients, you beat it in the mixer.
 
It is a healthy and fresh dish for the hot summers of Spain.
 
 

Es un tipo de sopa fría de diferentes partes de España. La zona más popular dónde se elabora es la zona del sur de España. ¿Qué ingredientes se utilizan?

En ésta sopa fría, encontramos tomates, pimientos, ajo, aceite, pepino y cebolla. Una vez tienes todos los ingredientes, lo bates en la batidora.

Es un plato sano y fresco para los veranos calurosos de España.

>> Gazpacho Andaluz Recipe

Spanish Food in Sydney

4. La Fabada Asturiana

Do you know what Fabada is?
 
Clue: it is a typical dish of from the north of Spain, in particular of Asturias. The Fabada is a perfect hot dish to replenish energy and overcome the cold winter.
 
Ingredients: The Fabada carries “fabes” (white beans) that are cooked together with different types of meat and sausages such as sausage, chorizo, bacon, etc. 
 

¿Sabéis que es la fabada?

Una pista: es un plato típico del norte de España, en concreto de Asturias. La fabada es un plato caliente perfecto para reponer energía y superar el frío invierno.

Ingredientes:La fabada lleva “fabes” (judías blancas) que se cuecen junto a diferentes tipos de carne y embutidos como morcilla, chorizo, panceta, etc.

>> Fabada Asturiana Recipe

Spanish Food in Sydney

5. Tortilla de Patata

It is a typical Spanish dish, one of the most famous among all the Spanish Food Tapas. In any Spanish family, at least once a week a good potato omelette is eaten.
 
Ingredients: The potato tortilla can have onion or not, depending on your preference, but the ingredients that can not be missed are salt, potatoes and eggs.
 
*Tip: Try with a piece of bread, you’ll want it  over and over again.
 
 

Es el plato típico español por excelencia, unos de los mas famosos entre todas las Tapas españolas. En cualquier familia española, por lo menos, una vez a la semana se cena una buena tortilla de patatas.

Ingredientes: La tortilla de patatas puede llevar o no llevar cebolla, depende de tus preferencias, pero los ingredientes que no pueden faltar son la sal, las patatas y los huevos.

*Consejo: pruébala con un trocito de pan, repetirás una y otra vez.

>> Tortilla de Patatas Recipe

Spanish Food Tapas

6. Pulpo a la Gallega

It is a typical dish of Galicia, in the north of Spain.What is the best way to prepare the octopus?
 
There are many ways to prepare, but what the experts recommend is to take it with paprika, coarse salt and olive oil.
 
Do you dare to prepare it? 
 
Es un plato típico de Galicia, en el norte de España ¿Cuál es la mejor forma de preparar el pulpo?
 
Hay muchas formas de prepáralo, pero lo que los expertos recomiendan es tomarlo con pimentón, sal gruesa y aceite de oliva.
 
¿Te atreves a prepararlo?
 
 
Spanish Food in Sydney

7. Bacalao al Pil-pil

A typical fish dish from the Basque Country. What is the hardest part of this dish? The sauce. How do you do it? You have to mix the different juices of the fish.
 
What ingredients are used? Cod, olive oil, garlic cloves and a chili pepper. Do you dare to surprise us?
 
 

Plato y pescado típico del País Vasco. ¿Qué es lo más difícil de este plato? La salsa. ¿Cómo se hace? Tienes que mezclar los diferentes jugos del pescado.

¿Qué ingredientes se utilizan? Bacalao, aceite de olive, dientes de ajo y una guindilla, ¿te atreves a sorprendernos?

>> Bacalao al Pil-pil Recipe

Spanish Food in Brisbane

8. Los Churros con Chocolate

Churros is one of the most popular dishes outside our borders. It is important to say that in Spain the churros with chocolate, are not taken as a dessert, but as a good breakfast or snack in the middle of winter. Our favourite is to take a the churros with chocolate in the middle of winter whilst having a sea view.
 
Do you know how the churros are prepared?You just have to mix boiling water, oil, flour, a pinch of salt and the frying pan.  3, 2.1… go ahead!
 
 

Los churros es uno de los platos más conocidos fuera de nuestras fronteras. Es importante decir que en España los churros con chocolate, no se toman como postre, sino como un buen desayuno o una merienda en pleno invierno. Nuestro preferido es tomar unos churros con chocolate en pleno inverno con vistas al mar.

¿Sabéis cómo se preparan los churros? Simplemente tenéis que mezclar agua hirviendo, aceite, harina, una pizca de sal y a la sartén a freír.  3,2,1 …adelante!

>> Churros con Chocolate Recipe

Spanish Food in Sydney

We hope that you have liked all the previous recipes and see you in the next blog!! 

Esperamos que os hayan gustado las recetas anteriores y nos vemos en el próximo blog!!

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